top of page

Cum vor schimba cele mai noi tehnologii în digital marketing viitorul PR-ului?

Actualizată în: 22 apr.

În ultimii ani, evoluția tehnologiei a schimbat radical modul în care companiile se promovează și interacționează cu publicul lor. În acest articol, vom discuta despre impactul celor mai noi trei tehnologii în digital marketing asupra viitorului PR-ului.

Choose from 8 stunning layouts

1. Inteligența Artificială (AI)

Potrivit unui studiu realizat de PwC, 72% dintre CEO-urile din întreaga lume consideră că AI va avea un impact semnificativ asupra afacerilor lor în următorii ani. În ceea ce privește PR-ul, AI poate ajuta la analizarea datelor și la anticiparea nevoilor și comportamentelor publicului.

De exemplu, prin utilizarea algoritmilor de învățare automată, AI poate analiza feedback-ul clienților, comentariile de pe rețelele de socializare și alte date relevante pentru a anticipa nevoile și preferințele acestora. În plus, AI poate fi folosit pentru a identifica influencerii care ar putea fi cei mai potriviți pentru campaniile de marketing ale companiei.

2. Realitatea Virtuală (VR)

Potrivit unui studiu realizat de Greenlight Insights, piața globală de realitate virtuală și augmentată va ajunge la 162 miliarde de dolari până în 2024. Aceasta oferă oportunități mari pentru PR-urile care doresc să se diferențieze și să ofere o experiență unică publicului lor.

De exemplu, companiile pot utiliza VR pentru a crea o experiență virtuală pentru clienții lor, cum ar fi un tur virtual al unui muzeu sau al unui loc de vacanță. În plus, PR-urile pot utiliza VR pentru a crea experiențe imersive pentru jurnaliști și bloggeri, oferindu-le o modalitate unică de a se conecta cu brand-ul lor.

3. Blockchain

Potrivit unui raport realizat de Deloitte, piața globală de blockchain va ajunge la 3,1 miliarde de dolari până în 2030. În ceea ce privește PR-ul, blockchain poate fi utilizat pentru a crea o transparență mai mare în relația dintre companii și publicul lor.

De exemplu, prin utilizarea blockchain, companiile pot oferi o mai mare transparență în privința procesului de producție și a lanțului de aprovizionare. Acest lucru poate ajuta la construirea încrederii publicului și la demonstrarea angajamentului companiei față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Concluzie

În final, tehnologia va continua să joace un rol important în dezvoltarea PR-ului. Inteligența Artificială, Realitatea Virtuală și Blockchain sunt doar câteva dintre cele mai noi tehnologii care vor influența viitorul PR-ului. Prin înțelegerea și adoptarea acestor tehnologii,bottom of page